Wij gebruiken cookies

Beveiliging van je website

 

Wil je graag je bedrijf versterken met van behulp van wat kleine tips? Hieronder vind je alles dat je moet weten over de beveiliging van je website. De beveiliging van je website is erg belangrijk voor de bezoeker en voor het bedrijf zelf.

 

Eva Noort

De beveiliging van je website lijkt misschien niet zo belangrijk, maar niks is minder waar! Het onderwerp mag dan niet veel besproken zijn, maar het is wel erg belangrijk om rekening mee te houden. Je wilt namelijk niet dat jouw privé-gegevens op straat komen te liggen.

 

Welke informatie verzamelt mijn website?

Als je website bezocht wordt, worden er automatisch analytische gegevens van de gebruiker verzameld. Ook als de bezoeker een contactformulier invult of een reactie achterlaat registreer je gegevens. Het is belangrijk dat de verzamelde gegevens goed beschermd worden. De beveiliging van de persoonsgegevens is alleen maar belangrijker geworden na de komst van de AVG wet.

 

Waarom is de beveiliging van je website zo belangrijk?

De persoonsinformatie die je verzamelt van de gebruiker is zeer interessant voor hackers. Zij kunnen deze informatie namelijk gebruiken om fraude te plegen of om door te verkopen aan een andere partij. Ze kunnen zelfs systemen plaatsen op niet goed beveiligde websites, waardoor deze informatie rechtstreeks wordt doorgestuurd, zonder dat je dat zelf door hebt.

Het is niet fijn als je privé gegevens op straat te komen liggen. Dat wil je zelf niet, dus gun het een ander ook niet toe. Daarom is jouw beveiliging belangrijk voor ons

 

- Eva Noort

Welke websites lopen gevaar?

Websites zonder SSL-certificaat zijn erg kwetsbaar voor hackers. SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer en dat betekent dat er een beveiligde laag wordt geplaatst om alle gegevens, die jij met je website verwerkt, te beschermen. Wel zo veilig voor het bedrijf en de bezoeker van de website. 

 

Wat kan ik doen om mijn website goed te beveiligen? 

Het is vanaf de komst van de AVG-wet een vereiste om een veilige website (SSL-certificaat) te hebben. Je kan het certificaat herkennen aan het slotje naast de link van je website. Heb je deze nog niet, dan is het slim om deze aan te schaffen, zodat de gegevens van je klant niet op straat komen te liggen. Je kunt je eventueel laten adviseren in de keuze van een SSL-certificaat. Hier een aantal tips om je eerste beveiligingsstappen te maken:

-

Kies een goed wachtwoord, zorg ervoor dat je wachtwoord ingewikkeld en lang is. Heb je moeite met het bedenken van een wachtwoord? Gebruik een wachtwoord- generator als deze: (www.lastpass.com/password-generator)

-

Verander de link van je inlogpagina.

-

Zorg dat je website altijd up-to-date is.

 

Wil je weten of jouw website goed beveiligd is of wil je je website goed beveiligen? Neem gerust contact met ons op!

Op zoek naar een internetbureau dat het onmogelijke mogelijk maakt?

 
Neem vrijblijvend contact op met onze (web)designer Eva voor een oriënterend gesprek
 
hello@webvelopment.nl
 
+31 6 40 16 55 01