Wij gebruiken cookies

Waarom kleuren zo belangrijk zijn voor je website.

 

Wil je graag je bedrijf versterken met behulp van wat kleine tips? Hieronder vind je alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste kleur voor je website. Het is belangrijk dat jouw website de doelgroep op de juiste manier aanspreekt. Om dit te bereiken, zijn er een paar punten van belang.

 

Eva Noort

Als je een personal coach bent en je focust je op mannen, is het misschien niet zo slim om voor de kleur roze te kiezen. Dit is natuurlijk een vrij voor de hand liggend voorbeeld. Je wilt natuurlijk dat jouw website goed weergeeft wat je uit wilt stralen. Elke kleur heeft een betekenis en ze geven de bezoeker een bepaald gevoel. Dit kan een positieve of negatieve ervaring zijn. Door het kiezen van de juiste kleuren in jouw website kan je potentiële klant voor jou gaan kiezen. Een goede eerste indruk maak je tenslotte maar één keer.

 

Het kiezen van jouw perfecte kleuren combinatie

Het kiezen van kleuren en kleurencombinaties voor je website kan een lastig werkje zijn. Het is raadzaam om je vast te houden aan jouw huisstijl en niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Je wilt natuurlijk de identiteit van je bedrijf behouden. Het is aan te raden om niet meer dan 3 of 4 kleuren te gebruiken. Online zijn er verschillende website-tools om je te helpen bij het kiezen van een kleurenpalet voor je website:

paletton.com

color.adobe.com

www.sessions.edu

colormind.io

 

Door de juiste kleuren te kiezen op je website heb je al een groot deel van je vormgeving en conversie binnen

 

- Jan Noort

De invloed van kleur op je gevoel

Blauw vertrouwen en helderheid
Bruin aards en gewichtig
Rood warmte en kracht
Oranje vrolijk en veilig
Geel creatief en licht
Groen natuur en gezond
Roze liefde en zorg
Paars kwaliteit en luxe
Grijs elegant en neutraal
Zwart geraffineerd en chique

 

De perfecte kleur voor een knop

Het is ook belangrijk dat een "call-to-action" knop de juiste kleuren krijgen. Dit is de actie-knop waarvan je wilt dat je potentiële klant daar gebruik van maakt. Deze knop is vaak een contrasterende kleur, zoals:  

- Blauw – oranje

- Groen – rood

- Oranje – paars

 

Kies de kleur daarom niet alleen omdat je deze mooi vindt, maar ook omdat je wilt dat de potentiële klant voor jou kiest. Een bezoeker beslist binnen enkele seconden of hij op je website blijft. Dus laat het kiezen van de juiste kleuren in jouw voordeel werken.

 

Wil je hier nog meer over weten? Neem contact met ons op

 

 

Op zoek naar een internetbureau dat het onmogelijke mogelijk maakt?

 
Neem vrijblijvend contact op met onze (web)designer Eva voor een oriënterend gesprek
 
hello@webvelopment.nl
 
+31 6 40 16 55 01