Wij gebruiken cookies

Zo maakt vormgeving een wereld van verschil

 

Door samen te werken met Edupreneur hebben we gezorgd voor de vormgeving van een studieboek. Deze vormgeving is inmiddels doorgevoerd in 4 verschillende boeken en deze boeken worden op verschillende hogescholen in Nederland en diverse mbo-scholen gebruikt.

Briefing

De opdrachtgever Edupreneur vroeg ons een studieboek vorm te geven. Het was belangrijk dat elk detail klopte en het moest een samenhangend geheel worden. Daarnaast moest het boek overzichtelijk ingedeeld worden en de informatie moest goed vindbaar zijn.

Webvelopment heeft de wensen voor het boek goed weten te vertalen. Ze komen hun afspraken na. Als klant zijn wij heel tevreden over de samenwerking met Webvelopment. Ze hebben een passende vormgeving voor onze studieboeken Toegepast financieel management gemaakt. 

 

- Jan Noort

Doelstelling 

het boek moest een rustige en aansprekende vormgeving hebben

elk hoofdstuk moest makkelijk te vinden zijn

de formules moesten overzichtelijk in een tabel vormgeven zijn

elk hoofdstuk moest beginnen met een foto

de voorbeelden moesten opvallend vormgegeven zijn

de begrippen per hoofdstuk moesten snel te vinden zijn

het boek moest één pagina krijgen met QR codes

er moest een indexpagina komen met een hoofdstukaanduiding

 

Resultaat 

In een periode van twee jaar hebben we in samenwerking met Edupreneur vier boeken op de markt gebracht. Het boek bestaat uit een colofon, voorwoord, pagina met QR codes, inhoudsopgave, hoofdstukken met een titelpagina, begrippenpagina’s, tabellen, opdrachten en voorbeelden. Tot slot heeft het boek ook nog een index pagina. Elke pagina heeft een pagina- en hoofdstukaanduiding aan de onderkant van het blad. Wij hebben ervoor gekozen om de voorbeelden extra te laten opvallen door middel van een grijze achtergrond. De klant is erg tevreden met het resultaat en wij ook.

 

Wil je ook een mooi vormgegeven boek? Klik hier om er meer over te lezen.

Op zoek naar een internetbureau dat het onmogelijke mogelijk maakt?

 
Neem vrijblijvend contact op met onze (web)designer Eva voor een oriënterend gesprek
 
hello@webvelopment.nl
 
+31 6 40 16 55 01